Mittwoch, 6. August 2014

Canneloni, Illuminati

Minns du underhållningsprogrammet Sikta mot stjärnorna som sändes på TV4 mellan 1994 - 2002? För dig som drabbats av tillfällig minnesförlust så var programmet under större delen av 90-talet det stora esset när det kom till fredagsunderhållning. Programmet leddes av Lasse Holm (senare av Agneta Sjödin) och gick ut på att en handfull helt vanliga personer uppträdde som sina favoritidoler inför en jury som sedermera utsåg en lycklig vinnare. De tävlande fick hjälp med smink och scenkostym, men sången fick de själva stå för.

Ett av det catchigaste ledmotiven någonsin.

När jag med ett par nära och kära nyligen kollade ett par klipp från tv-showen slog det mig att programmet var fullsmackat av ockult symbolik - i så hög grad att det förtjänar att uppmärksammas. Om inte annat för underhållningsfaktorn.


Utgångspunkten


Illuminati har blivit ett samlingsbegrepp för den hemliga elit som styr världen. Exakt vilka de är och vilken agenda de har (eller om de ens finns) vet ingen säkert, men de gemensamma nämnarna brukar vara: banker, konspiration, frimurare och ockultism – i högst negativ bemärkelse. 

Inom frimurarordern, som ofta pekas ut som en avgörande part i världskonspirationen, fungerar den skinande stjärnan, Sirius, som symbol för det gudomliga. Källan till oändlig makt, och slutdestinationen för gudomliga individer. Det allseende ögat är också en vanligt förekommande symbol för detta. 

För att uppnå det ultimata stadiet måste varje individ förstå och implementera konceptet om universums dualistiska natur (gott/ont, maskulint/feminint etc.) hos sig själv. Inom frimurarkonst illustrerar ofta gudamyten om Osiris och Isis vägen till denna uppstigning. De två gudarna representerar var sin sida av världen, och i mitten av bilden symboliserar deras son, Horus, det fullkomliga. 

Många menar att dessa symboler återfinns i officiella sammanhang som en medveten manifestation av Illuminatis makt.

En port, en trappa (pyramid), en mittpunkt (stjärna eller öga) och var sin representant för ljus och mörker - frimurarnas favoritmotiv. 

Sikta mot Sirius


Det börjar redan i introt, en genomskinlig obelisk flyger framför en stjänbeklädd himmel. Obelisken är en av de vanligast förekommande symbolerna i Illuminati-sammanhang, och sägs symbolisera det manliga och makt. Stora obelisker förekommer i många storstäder runt om i världen bl.a. Vatikanstaten och Washington D.C., även i 'Sikta mot stjärnorna' finns det gott om dem.


Efter att introt rullat förbi hoppar Lasse Holm ut ur sceningången (portalen), som förvandlar deltagarna till sina idoler (gudar). Scenarrangemanget här var det fösta, och mest explicita räknat i symboler. Vi har pyramider, femuddig-stjärna, stjärnportal, 17 ljusslingor i den yttre pyramiden, 13 symboler i den svarta ringen, Osiris och Isis på var sin sida av Siriusstjärnan ...  

Både 13 och 17 tillhör permanenta delar av scenutsmyckningen. 13 symboliserar de ursprungliga illuminatifamiljerna,17 är odödlighetens tal.  

Jämför med dessa bilder, båda föreställandes heliga utsmyckningar i frimurartempel.


Om det var något som präglade programmet så var det obelisker.
Gissa vad man vann ...Juryn består passande nog av två män och en kvinna (Isis?). Naturligtvis ytterligare en pyramid och stjärna.

Under en av intervjuerna dyker en uppblåsbar bläckfisk upp från ingenstans, den Nya Världsordningens (in)officiella maskot symboliserar deras omfattande inflytande i världen - ända in i navet av svensk underhållning, uppenbarligen. 

Scenen bytte utseende ett par gånger, så även symbolerna. En favorit är jorden med tillhörande rutnät, en symbol som bland annat återfinns på en Defenders of the Domain-patch, en subgrupp inom NSA specialiserade på cyberövervakning. Riddaren skulle kunna vara en medlem i Tempelriddarna, även det ett uråldrigt sällskap förknippade med hemlighetsmakeri och ockultism.Under en period fick pyramider pryda scenen.


Vänster: Egyptisk hieroglyf för Sirius. Höger: Scenutsmyckning i 'Sikta mot stjärnorna'.  

Publikens reaktioner är ofta väldigt starka, kvinnan till höger är närmast besatt - kanske har det att göra med det uppochnedvända guldkorset [sic!] hon bär kring halsen.

Lasse Holm med deltagare (Vad känner du spontant när du ser den här bilden?)
Klämkäck programledare eller Lucifers hejduk?

Då det här endast är från en handfull klipp; det hade varit intressant att gå igenom ytterligare material, samt barnprogramsvarianten 'Småstjärnorna', men det får bli ett eventuellt senare projekt.

Tills vidare lämnar jag er med indicierna ovan.


Källor:
https://www.youtube.com/results?search_query=sikta+mot+stj%C3%A4rnorna
http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/connection-between-sirius-and-human-history/
http://revolutionizingawareness.com/2011/08/01/
https://www.youtube.com/watch?v=XVAFZ_hz2IE

Solnedgång på Mars har förgäves sökt Lasse Holm för en kommentar.