Mittwoch, 8. April 2015

De missförstådda



9.21 Questioner: Are they Bigfoot-type creatures?
Ra: I am Ra. This is correct although we would not call these Bigfoot, as they are scarce and are very able to escape detection. The first race is less able to be aware of proximity of other mind/body/spirit complexes, but these beings are very able to escape due to their technological understandings before their incarnations here. These entities of the glowing eyes are those most familiar to your peoples.


Vid sidan av UFOs har Bigfoot varit det mysterium som fascinerat mig mest genom mitt liv. Som ung var det lätt att fängslas, för att inte nämna skrämmas, av de många vittnesskildringar som berättade om hur folk stötte på gigantiska och inte alltid så vänliga apmänniskor ute i vildmarken. Under de senaste åren har dock ämnet fått ge plats åt andra gåtor, dels för att de intresserat mig mer, men också av den enkla anledningen att jag inte logiskt kunnat få ihop fenomenet.


Citatet ovanför kommer från session 9 av Law of One-materialet*, en spirituell filosofi som fungerat som vägvisare i mitt liv sedan många år. Utsagan har legat i bakhuvudet sedan jag läste det strax innan tjugo fyllda; samtidigt som jag förbryllats av det har det bekräftat att företeelsen är reel och att här finns något att nysta i.


I de tusentals rapporterade möten med håriga humanoider runt om i världen är de röda ögonen ett ständigt återkommande attribut, likaså deras förmåga att undkomma varje försök till infångande och dokumentation. Men vad menas egentligen med deras preinkarnativa teknologiska förståelse och hur används den för att undvika upptäckt? Det är först nu, snart 7 år senare, som jag känner att jag lyckats få grepp om dessa diffusa påståenden. 


En gång är ingen gång, 10 000 gånger är ...


Sasquatch spelar en signifikant roll i många av Nordamerikas ursprungskulturer som ser dem som ett absolut verkligt folk snarare än djur. Tendensen hos den vita mannen att stänga av så fort han inte förstår har lett till att indianernas bild av varelsen som verklig och besittandes paranormala, så att säga, färdigheter aldrig tagits för mer än en vildmans fantasier. Detta och framför allt populärkulturella tolkningar som Legend of Boggy Creek och Bigfoot and the Henderson's, har gjort att Bigfoot, för de flesta av oss, tillhör myternas värld. Som en bekant till mig sade när jag frågade om det relativt höga antalet observationer av varelsen i dennes hemstat (Indiana) - ”Det finns också ett högt antal galna och påtända människor där”. Som bäst en ringa förklaring i förhållande till de tusentals rapporter som genom åren gjorts av såväl normala som respekterade individer, tills vidare förblir dock gensvaret det i särklass vanligast förekommande.

Indiankulturernas uppfattning 
av Sasquatch tas sällan på allvar.
The Bigfoot Field Research Organization (BFRO) är en organisation som samlar ihop ögonvittnesskildringar av möten med den håriga jätten. Till dags dato finns över 2000 klass A-rapporter (tydlig visuell kontakt)  i databasen, varav majoriteten av dem från millenieskiftet fram till idag. Liksom med UFO-rapporter bör man antaga ett högt mörkertal. Samtliga rapporter genomgår någon form av kontroll innan de publiceras på hemsidan, vanligast är telefonintervju med iaktagaren, i bästa fall görs en fältundersökning.

Folk stöter alltså på det här fenomenet ute i vildmarken. Men berättelser förblir berättelser, hur sanna de än må vara. När jag någon gång i höstas satte igång att researcha det här ämnet igen upptäckte jag snabbt ett Youtube-konto med namnet ThinkerThunker. Det rör sig om en kille med filmteknisk bakgrund som dedikerat sin kanal till att analysera ett flertal fascinerande filmsekvenser som Bigfoot påstås figurera i. Enligt mig lyckas han övertygande demonstrera hur flera av klippen de facto visar de här varelserna i egen hög person. Därtill har han lagt märke till en säregen gångstil, den så kallade ”knee jerk”-gångarten, en distinkt fysiologisk avvikelse.


Extraordinär dokumentation.

Några av filmerna är så pass bra att hamnar i samma liga som den klassiska Patterson-Gimlin-filmen från 1967 – en film som i stabiliserat utförande förblir ett av de bästa bevisen för varelsernas existens, trots att den snart är femtio år gammal. I klippen står klart att deras utseenden varierar stort, ett faktum som återfinns i vittnesbeskrivningar som beskrivar ett par, tre specifika varelsetyper, däribland den rödbruna jätten ovan och den spinkigare brunsvarta nedan. Det enda argumentet som bestrider sekvensernas äkthet är "Mannen i apdräkten" - ett relativt ihåligt argument så länge någon dräkt aldrig påträffats. 


The Real Deal. 


Tunnelseende


Sett till den stora mängd närkontakter är det minst sagt perplext att storfot på annat sätt inte ämnar bevisa sin existens. Det är således inte konstigt att folk i brist på tydliga bilder och filmer har svårt att tolka upplevelserna som annat än mental ohälsa och sensationssökande. Även jag har varit skyldig till om inte direkt förkastande så åtminstone ignorans, för hur får man ihop att håriga humanoider som ibland rapporterats vara 4 meter höga, och nästan hälften så breda, kan finnas där ute utan att bli upptäckta?

Problemet ligger i utgångspunkten. En överväldigande majoritet av alla som övervägt Sasquatch-folkets existens utgår nämligen från att det rör sig om ett djur alternativt en felande länk, en slags övervintrad förfader till oss. Teorin ligger naturligtvis nära till hands då var och en kan föreställa sig ett dylikt scenario, paralleller till den mytiska upptäckten av bergsgorillan låter sig lätt dras, och observationer som gjorts stämmer överrens med en primitiv varelse, både till utseende och agerande; kombinationen gör det kontroversiella fenomenet rumsrenare.

Roger Patterson med fotavgjutningar från 1967, Jeffrey Meldrum med avgjutning från 2010. 


Paradoxalt nog leder utgångspunkten inte någon vart. Prominenta kryptozoologer som ägnat decennier av sina liv åt att studera fenomenet har till dags dato fortfarande inte ens sett varelsen. Nya gipsavgjutningar av fotavtryck tas, en och annan hårtuss åker på DNA-analys; år efter år...

Efter att ha konstaterat att en avgörande pusselbit uppenbarligen saknas, började jag nysta i Bigfoot-datans mer okonventionella delar; snart gick det upp för mig att den viktigaste aspekten av hela fenomenet systematiskt ignorerats**.

Den felande länken

Året är 1964 när en långtradarchaufför har tagit några veckor ledigt för att leta efter ädelstenar i Oregons vildmarker. Efter att några dagars vandrande har han kommit en bra bit bort från civilisationen. Hans mål är lokalisera en flod och det är precis när han är i närheten av den som han påträffar en skadeskjuten ren. Han tar ur pilen som sitter i den och binder fast djuret vid ett träd så att han kan vårda såret och nära djuret. Efter att par timmars fiskande återvänder han till sin campingplats; det börjar precis mörkna när han lägger märke till en märklig varelse står en bit bort och observerar honom. Han blir ställd och tänker för sig själv "Jösses, är det ett djur? Det ser mer ut som något mänskligt.." efter ett litet tag får han en konstig känsla i huvudet och hör plötsligt varelsen säga Var inte rädd, jag kommer inte skada dig, orden hör han i sina tankar. Sasquatchen sätter sig  på en stock ungefär fem meter ifrån och fortsätter Jag vill bara sitta här en stund.
Förvånad och lite chockad inser han snart att de båda för en konversation med varandra utan att att någon av dem rör på läpparna - den sker telepatiskt. De pratar i ungefär två timmar innan gästen reser på sig och vinkar adjö; i dialogen kommer fram att det var mannens omhändertagande av renen som till en början intresserat jätten, tydligen hade den aldrig tidigare hört talas om en människa som tagit hand om ett djur snarare än skadat eller dödat det. Vittnet insåg även att gästens frågor innebar att han måste ha observerat mannen en bra stund innan kontakt inleddes.  
Det är lätt att låta sig avskräckas av de minst sagt esoteriska elementen i skildringen, men faktum är, att en betydande procentandel av rapporterade närkontakter rymmer komponenter som telepati, telekinesi, osynlighet m.m.. Även om det är förståeligt att den här typen av anomalier sållas bort av dem som tror att det är primitiva apor som springer runt där ute, så är det icke desto mindre ohederligt. En selektiv jargong har dominerat det här fältet i många årtionden nu, till följd famlar man fortfarande i mörker, därtill avskräcks individer sannolikt att berätta om hela vidden av deras erfarenheter, förutsatt att de delar med sig över huvud taget.


Kewaunee Lapseritis, författaren till de två böckerna, är en av få som vågat följa bevisen trots att de uppenbarligen leder in på obekvämt territorium.

Lyckligtvis finns det en liten men tapper skara införstådda som inte räds sanningen trots att den inte motsvarar förväntningarna. Kewaunee Lapseritis är en av dem. I hans två böcker The Psychic Sasquatch and their UFO Connection och The Sasquatch People and their Interdimensional Connection presenterar han inte bara ett flertal extraordinära vittnesskildringar, utan låter även inkludera information som härstammar direkt från Sasquatch-folket.

Till dags dato har runt 300 personer hört av sig till honom; människor från samhällets alla olika skikt som många gånger burit omkring på sina upplevelser i decennier innan de slutligen kunnat dela dem med någon. Han och de andra som kommunicerat direkt med dem berättar om en oerhört intelligent, själsligt evolverad och samtidigt missförstådd varelse:

Skogsjättarna, eller Sasquatch som de föredrar att kallas, har vandrat på jorden mycket längre än vi människor. Det finns flera olika typer av dem, därav varierar deras utseende beroende på vilken klass man pratar om. Deras fysiologiska attribut för tankarna till djurriket, men deras intelligens är långt mer utvecklad än vår. En raffinerad telepatisk förmåga tillåter dem inte bara att kommunicera via tanke, men också att de kan läsa av andra varelsers medvetanden och känsloliv. Något som förklarar Bigfoot-jägarnas exceptionellt fattiga statistik då deras oädla intentioner alltid uppfattas långt innan de dragit fram hagelbrakaren ur bakluckan. 
Spiritualitet är av största vikt för dem. Med det menas respekt för alla levande ting, jorden inklusive. Följaktligen står vi människor lågt i rang hos dem, vår girighet har inte bara varit skadlig för oss och planeten, men även för Sasquatch-folket som många gånger påverkats negativt av vårt hänsynslösa plundrande av naturens resurser. De skadar inte människor, men de är rädda om sina egna. I fall jägare vandrar in i deras territorium kommer de bli bortskrämda. 
De flesta av dem undviker oss, men en del av dem har upprättat kontakt med utvalda individer. Ett grundkrav för kommunikation är goda intentioner och avsaknad av rädsla, det vill säga ett fortskridet spirituellt förhållningssätt. 
Deras förmågor inkluderar förutom telepati, även möjligheten att göra sig osynliga, orsaka mental stress hos inkräktare, flytta saker på håll, se genom andra varelsers ögon och återge ljud från djur och natur perfekt. 
Samtidigt som de spenderar tid i vår rum/tids-dimension så uppehåller de sig även frekvent i en annan. Detta via portaler utspridda på olika platser på planeten. 
Kosmos är enligt dem oändligt och medvetet, vi är alla delar av denna oändlighet.

Lapseritis berättar i en av böckerna att han en gång frågade en Sasquatch om de utgör den ’felande länken’, med ett slags roat förnärmande fick han till svar Lillebror, det är Ni som är den felande länken, ni vet varken var ni kommer ifrån eller var ni är på väg.


Ned i kaninhålet


Även fast jag accepterat en värld där allt är möjligt tyckte jag till en början att ovan nämnda information var rätt mycket när jag först stötte på den för ett halvår sedan. Jag tog det kanske först som spännande fiktion istället, men allt eftersom jag studerade vidare insåg jag att det som presenterades gjorde hela fenomenet förklarligt. I sig utgör det hela en sammanhängande berättelse styrkt av hundratals oberoende vittnen, samtidigt löser det upp enigmat som åtskilliga bisarra upplevelser med dessa varelser så länge utgjort.

Om allt pekar åt ett håll, varför inte gå dit?

Albert Rosales, mannen
bakom Ufoinfo.com.
Albert Rosales har i många år byggt upp ett arkiv med rapporterade möten mellan människor och humanoida (icke-mänskliga) varelser. Databasen finns online och behandlar främst interaktioner av UFO-relaterad karaktär; emellertid återges ett antal besynnerliga Bigfootinteraktioner som annorstädes mestadels negligeras. Jag har översatt ett antal rapporter som oberoende av varandra delar samma anmärkningsvärda beståndsdelar.

I oktober månad år 2000 var två personer ute och campade i Oregons vildmarker. Ur ett buskage kliver en svart Sasquatch, uppskattningsvis 2,8 m lång och 300 kilo tung. Varelsen promenerar till en glänta varefter han börjar skimra för att i nästa sekund helt försvinna***. De två camparna jämförde den skimrande effekten med hur det kan se ut som att vatten ligger vägbanan framöver en varm sommardag. 1993, i norra Kalifornien ser en fältbiolog mer eller mindre exakt samma sak. Förmågan att osynliggöra sig förklarar den avgjort vanligaste formen av samröre mellan Bigfoots och människor, när tunga, bipedala fotsteg kan höras i omgivningen, utan någon synlig upphovsman.


Den interdimensionella aspekten åberopas ett flertal gånger; bland annat i en händelse från 1989, nära Mt. Hood i Oregon, då en bonde ser vad som ser ut som en jättelik, skimrande vattendroppe hängandes i luften. Plötsligt ser han hur en bigfoot hoppar ut ur droppen och försvinner in i skogen. Samma år i Sedona, Arizona är en man i färd med att inspektera ett byggprojekt när han ser ett genomskinligt, ’vattnigt’ objekt ovanför marken, i närheten ser han ett flertal 3 meter långa Bigfoots som till synes vaktar portalen. Chockad lägger han benen på ryggen.

Den telepatiska faktorn förekommer också, även om informationen oftast är knapphändig om man jämför med de flera sidor detaljerade dialogerna i Lapseritis böcker. Om än en överväldigande majoritet är av positiv karaktär finns det även dem som är motsatsen. I ett fall från 2001 hör en jägare plötsligt en röst i sitt huvud som säger ”Tar du en bild på mig dödar jag dig”; mannen som är i färd med att ta fram sin kamera för att fotografera varelsen framför avbryter snabbt försöket. Kanske är det inte så konstigt att bildbevisen är ringa, trots allt.

--

Ett fåtal av otaliga berättelser som skvallrar om en verklighet vida överglänsande våra vildaste fantasier. Acceptera eller fortsätta blunda, det är väl det man har att välja på. En mellanväg ser jag förvisso inte som omöjlig, men man lär få mycket att stå i för att uppnå något bärkraftigt.

Sammanträffande och omvandling


I Law of One-materialet finns en passage om Sasquatch som antyder att de är kapabla att överleva ett globalt kärnvapenkrig, och att de på sätt och vis utgör en försäkring för det självmedvetna livets fortlevande på den här sfären, oavsett vad vi ställer till med:

9.18 Questioner: Is there any particular race of people on our planet now who were incarnated here from second density? 
Ra: I am Ra. There are no second-density consciousness complexes here on your sphere at this time. However, there are two races which use the second-density form. One is the entities of the planetary sphere you call Maldek. These entities are working their understanding complexes through a series of what you would call karmic restitutions. They dwell within your deeper underground passageways and are known to you as “Bigfoot.”
The other race is that being offered a dwelling in this density by guardians who wish to give the mind/body/spirit complexes of those who are of this density at this time appropriately engineered physical vehicles, as you would call these chemical complexes, in the event that there is what you call nuclear war. [min fetmarkering]

Ett av de märkligaste intermezzot jag hittat berör en man som är ute och kör på natten. Året är 1999 och delstaten heter Texas. Plötsligt hör han ett öronbedövande statiskt ljud som fyller hela bilen. Han stannar vid sidan av vägen och kliver ut, med oväsendet fortfarande ljudandes. Några meter framför bilen uppenbarar sig vad som ser ut som en tunn laserstråle som i nästa sekund försvinner tillsammans med ljudet. Därefter hör han hur ett monstruöst vrål kommer från skogen bakom honom, som från ett vilddjur men värre. Han hoppar snabbt in i bilen och trycker på gasen i botten.

Senare samma natt har han en säregen postapokalyptisk dröm. I efterdyningarna av ett globalt nukleärt krig träder mängder av Bigfoots ut ur de djupa skogarna och gör anspråk på jorden. Märkliga "ufo-maneter" kan ses i skyarna och de få människorna som finns kvar kämpar för att inte dö ut.

Nog är det möjligt att han var medveten om denna obskyra koppling mellan Sasquatch och kärnvapen, men vad är sannolikheten?

Drömmen för osökt tankarna till ett danskt UFO-foto från -75.

Budskapet som ofta förs fram via de som haft kontakt med dessa varelser går att relatera till drömmen: De är oroliga för vår och planetens framtid. För att stävja den negativa utveckling som dominerat vår historia måste vi bli varse om de spirituella aspekterna hos oss, planeten och kosmos.
Som Chief Seattle uttryckte det: Människan som spottar på jorden, spottar på sig själv

Jag har en känsla av att Sasquatch-folket på senare tid i större utsträckning låtit sig fångas på bild och film, och anledningen till det kan mycket väl vara att det är dags att växla om snart. Om vi som bättre vetande västerlänningar tillåter oss att lyssna på vad indianerna har att säga är det i allra högsta grad ett rimligt antagande sett till den turbulenta tid som omgärdar oss.

Liksom är fallet med andra paranormala fenomen som sädescirklar, UFOs och kanalisering - det vill säga uttryck av intelligenser mer evolverade än vi - lämnar Bigfoot-fenomenet precis så mycket bevis efter sig att det finns rum för tvekan; något som rimligen beror på det futila i ett framtvingat ställningstagande. Vi måste själva våga ta nästa steg in i framtiden. 

När jag första gången läste passagen som det här inlägget inleds med hade jag nog som mest börjat överväga att ta detta steg. Drygt åtta år senare har fullföljandet av det bland annat inneburit ett stimulerande svar på en gåta jag undrat över hela mitt liv. Föga anade jag att det material som först satt bollen i rullning skulle utgöra kärnan av det fenomen jag ämnade studera; men så är fallet. Separation är en illusion, vi är alla manifestationer av 1 intelligent oändlighet, 1 evig omtanke.

Låtom oss celebrera.





Asterisker och källor:
* En summering av materialet återfinns i inlägget Ringmakarna.


** s. 190, The Sasquatch People and their Interdimensional Connection, Lapseritis, Kewaunee, Comanche Spirit Publishing 2011. Uppgifterna kommer ursprungligen från boken The Locals skriven av Thom Powell. Har inte läst boken, men ska enligt uppgift vara god läsning: som en kompromiss mellan den paranormala och den traditionella Bigfoot-forskningen.  

*** Det verkar som att effekten kan ha fångats på film. Se ThinkerThunkers analys av den här: https://www.youtube.com/watch?v=o6F5UqItf2c

Böcker:
The Psychic Sasquatch and their UFO Connection, Lapseritis, Kewaunee, Comanche Spirit Publishing, 1998
The Sasquatch People and their Interdimensional Connection, Lapseritis, Kewaunee, Comanche Spirit Publishing 2011

https://www.youtube.com/watch?v=Bjj--hAufig
http://www.ufoinfo.com/humanoid/
http://www.phantomsandmonsters.com/2010/07/readers-respond-interdimensional.html
http://cryptomundo.com/bigfoot-report/invisible-bf/
https://www.youtube.com/watch?v=6i4hONQLphM Wes Germer
http://www.bfro.net/REF/aboutbfr.asp
http://www.bfro.net/GDB/classify.asp
http://www.ufoinfo.com/humanoid/
http://www.lawofone.info